Yhteystiedot

Aarno Järvinen
JOKELA
ajarvine(at)sci.fi
040-706 7800

Uutiset

24.1.2022Iso Kiitos 215 äänestä!Lue lisää »6.12.2021OLEN EHDOLLA ALUEVALTUUSTOONLue lisää »30.7.2021KÄY KIRPPIKSELLÄ TIILITEHTAAN RUOKALASSA!Lue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

ALUEVAALIT OVAT JO HYVÄN AIKAA SITTEN OHI, MUTTA VIEL ISOT KIITOKSET SAAMISTANI 215 ÄÄNESTÄ, JOTKA TOIVAT MINULLE 9. VARAPAIKAN KESKI-UUDENMAAN ALUEVALTUUSTOON. OLEN JO KERRAN VARAEDUSTAJANA OSALLISTUNUTKIN ALUEVALTUUSTON KOKOUKSEEN.

ALUEVALTUUSTOT OVAT ALOITTANEET VALMISTELUN MM. VALITSEMALLA ALUEHALLITUKSEN, LAUTAKUNNAT JA MUUT TOIMIELIMET SEKÄ HALLINTOSÄÄNNÖN. LOPPUVUONNA VALMISTELLAAN TEHTÄVIEN SIIRTOA MEILLÄ KESKI-UUDELLAMAALLA KEUSOTELTA ALUEHALLINNOLLE. SIIRTOHAN TAPAHTUU 1.1.2023. SE ON SUURIN MULLISTUS KUNNALLISHALLINNOSSA SATAAN VUOTEEN, KUN SOSIAALI- JA TERVEYSASIAT JA NIIDEN RAHOITUS IRTAUTUVAT KUNNALLISESTA PÄÄTÖKSENTEOSTA UUDELLE ALUEELLISELLE TASOLLE.  MERKITTÄVINTÄ VARMASTIKIN ON, ETTÄ RAHOITUS SIIRTYY KUNNILTA VALTIOLLE ELI KÄYTÄNNÖSSÄ VALTIOVARAINMINISTERIÖN PEUKALON ALLE.

MEILLÄ KESKI-UUDELLAMAALLA ON OTETTU ERÄÄNLAINEN "VARASLÄHTÖ", KUN KEUSOTE PERUSTETTIIN KUNTAYHTYMÄNÄ 2017. VALMISTELUTYÖTÄ EI OLE VUODEN 2022 AIKANA TEHTÄVÄKSI YHTÄ PALJON KUIN MUILLA KOLMELLA UUDENMAAN HYVINVOINTIALUEELLA, MUTTA SE EI TARKOITA, ETTÄ VALITUT ALUEVALTUUTETUT PÄÄSISIVÄT HELPOLLA. HELSINGISSÄHÄN KAUPUNKI JATKAA EDELLEEN SOTE-ASIOIDEN JÄRJESTÄJÄNÄ, EIVÄTKÄ HELSINKILÄISET ÄÄNESTÄNEET ALUEVAALEISSA. MERKITTÄVÄ MUUTOS ON KUITENKIN RAHOITUKSEN SIIRTYMINEN KUNNILTA VALTIOLLE JA SAMALLA KUNTIEN ROOLIN MUUTTUMINEN OMISTAJAOHJAUKSESTA EDUNVALVONTAAN.

MYÖS VALITTUJEN ALUEVALTUUTETTUJEN ROOLI ON ERILAINEN. KEUSOTE-KUNTAYHTYMÄN VALTUUTETTUINA OLEMME TÄMÄN VUODEN LOPPUUN KUNNANVALTUUSTOJEN NIMITTÄMIÄ JA SAMALLA SIIS KOTIKUNTIEMME EDUSTAJIA. ALUEVALTUUTETUT PUOLESTAAN EDUSTAVAT KOKO ALUETTA, EI ENÄÄ PELKÄSTÄÄN OMAA KOTIKUNTAANSA. TÄMÄ ON MERKITTÄVÄ ERO VANHAAN VERRATTUNA.


Kottikarry 

 

 

KESÄN KUNTAVAALIEN JÄLKEINEN UUSI VALTUUSTOKAUSI KÄYNNISTYI VALTUUSTO KOKOUKSELLA  MAANANTAINA 16.8.2021. KOKOUKSESSA VALITTIIN TUUSULALLE UUSI JA JÄRJESTYKSESSÄ TOINEN PORMESTARI KOKOOMUKSEN KALLE IKKELÄ, LAUTAKUNNAT JA MUUT LUOTTAMUSELIMET. UUSI PORMESTARIOHJELMA ON RYHMIEN KESKEN NEUVOTELTU JA ALLEKIRJOITETTU YHTEISYMMÄRRYKSESSÄ.  POLITIIKAN TEKO ALKOI SYKSYLLÄ SIIS UUSISSA MERKEISSÄ JA UUDEN PORMESTARIN JOHDOLLA. MITÄ SE  KÄYTÄNNÖSSÄ VAALIKAUDEN AIKANA MERKITSEE, JÄÄ NÄHTÄVÄKSI.  

TUUSULA ON SUOMEN KOLMAS PORMESTARIKUNTA. EHDIMME VUONNA 2017 VIIKOLLA HELSINGIN EDELLE. NYT UUSIA PORMESTARIKUNTIA ON TULLUT LISÄÄ JA AINAKIN TURKU LIITTYI JOUKKOON. ENSIMMÄINEN KAUSI PORMESTARIJÄRJESTELMÄN TOIMIVUUDESTA ON KULUNUT JA SE ON VARSIN HYVÄKSI TODETTU, VAIKKA VASTAKKAISIAKIN MIELIPITEITÄ TOKI ON ESITETTY. ASIOITA ON ALKANUT TAPAHTUA JA PYSÄHTYNEISYYDEN AIKA TUUSULASSA ON OHI, VAIKKA KORONA TOKI KURITTAA TUUSULAAKIN RASKAALLA KÄDELLÄ.  ON SELVÄÄ, ETTÄ KUNTIEN TALOUS, NIIN  TUUSULANKIN, OTTAA NYT ISON  KOLHUN, EIKÄ VALTIO TULE SITÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA TÄYSIMÄÄRÄISESTI KOMPENSOIMAAN, VAIKKA VALTION RAHAA NYT ONKIN TULLUT KUNTIIN AIVAN KIITETTÄVÄSTI. KORONAN KOLHUJA TULLAAN KORJAAMAAN VIELÄ MONTA VUOTTA JA ALKAVA VALTUUSTOKAUSI ON VARMASTI MONESSAKIN MIELESSÄ VAIKEA.

KERRON SIVUILLANI TUUSULAN KUNNALLISPOLITIIKASTA, JOKELAN KUULUMISISTA JA JOSKUS VÄHÄN MUUSTAKIN.

SEURAA NÄITÄ JÄNNITTÄVIÄ TILANTEITA BLOGISSANI!

Kuva: "Täälläkö se pormestari luuraa?" kysyin näillä kotisivuillani ennen edellisiä kuntavaaleja. Se arvoitus ratkesi, kun valtuusto 1.6.2017 kokoontui ensimmäiseen kokoukseensa ja valitsi Tuusulan ensimmäiseksi pormestariksi Arto Lindbergin. Seuraava "luurattava" ratkesi elokuun 16., kun uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa valittiin Tuusulan järjestyksessä toiseksi pormestariksi kokoomuksen Kalle Ikkelä.

Kissa_linnunpontolla

     

           

 

 

 


     

                   

                                       


Uutiset

Iso Kiitos 215 äänestä! (24.01.2022)
Sain aluevaaleissa 215 ääntä, mikä on paras äänisaaliini ikinä. Todella lämpimät kiitokset kaikille äänestäjilleni! Tämä äänisaalis riitti varapaikkaan Keski-Uudenmaan..

06.12.2021  OLEN EHDOLLA ALUEVALTUUSTOON
30.07.2021  KÄY KIRPPIKSELLÄ TIILITEHTAAN RUOKALASSA!
14.06.2021  Aarnolle 121 ääntä! KIITOS!!