Yhteystiedot

Aarno Järvinen
JOKELA
ajarvine(at)sci.fi
040-706 7800

Uutiset

7.5.2024Iso kiitos 133 äänestä HOK-Elannon vaaleissa!Lue lisää »24.1.2022Iso Kiitos 215 äänestä!Lue lisää »6.12.2021OLEN EHDOLLA ALUEVALTUUSTOONLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Perjantai ja kolmastoista

Torstai 19.9.2013 - Aarno Järvinen


Perjantai ja kolmastoista päivä toi Jokelan kannalta huonoja uutisia. Silloin tuli tieto, että Keski-Uudenmaan Osuuspankki lakkauttaa Jokelan, Kellokosken ja Rajamäen konttorit. Melkoinen paukku jokelalaisille, kun kylän ainoa pankki katoaa. Nordeahan lopetti oman konttorinsa keväällä.

Osuuspankilla on Jokelassa pitkä historia ja sitä on opittu pitämään kylän omana pankkina. Siksi pettymys oli paljon suurempi kuin Nordean konttorin lopetus.

Ongelmaksi tämä koituu ennen muuta ikäihmisille ja vammaisille, joilla ei ole tietokonetta eikä osaamista sähköisten välineiden käytöstä - ei ehkä pankkikorttiakaan - ja joille  huonosti liikkuvina on hankalaa lähteä pankkiasioille kauemmas. Lähimmät pankit ovat jatkossa Järvenpäässä ja Hyvinkäällä, jonne kumpaankin on matkaa 11 km.

Jokelan Eläkkeensaajat ry lähetti heti tuoreeltaan eilen päätöstä paheksuvan kirjeen Osuuspankin toimitusjohtajalle.

Tänään järjestettiin mielenosoitus Osuuspankin Jokelan konttorin edessä. Kiitos tästä kuuluu Sirkka MielenosoitusPohtimolle, joka organisoi mielenosoituksen, tiedotti siitä ja vaati, että pankin edustajan tulee olla apikalla vastaamassa kysymyksiin. Useita kymmeniä vihaisia kyläläisiä kokoontuikin pankin edustalle, jossa pankin hallintojohtaja yritti vastailla parhain päin lukuisiin kymmeniin kysymyksiin siitä, miten pankkiasioita voi jatkossa hoitaa ja säilyykö Otto-automaattikaan enää kylällä. Hänen mukaansa pankin päätös konttorien lopetuksesta on lopullinen. Otto-automaatin hän vakuutti edelleen kylällä säilyvän. Samoin hän yritti vakuuttaa, että Plussa-ominaisuudessa varustetulla pankkikortilla voi käteistä nostaa myös kylän K-kaupasta. Vakuuttelut eivät oikein vakuuttaneet paikallaolijoita. Joskin myönteisenä uutuutena tuli esin vanhan "Postisiirtokuoren" paluu ts. laskut voi jatkossa laittaa pankkisiirtokuoreen ja lähettää ne postitse pankkiin maksettavaksi. Pankki maksaa postimaksun ja laskun maksu näin hoidettuna maksaa 1,50 euroa, mikä on vähemmän kuin kassatiskillä hoidettuna.

Ihmettelin, miten pankki lopettaa konttorin Jokelasta, joka on kuitenkin Tuusulan nopeimmin kasvava taajama ja parhaillaankin on tontteja myynnissä Peltokaaren alueella, jonne on tulossa 1600 uutta asukasta. Vastausta ei hallintojohtajalta tullut.


 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini