Yhteystiedot

Aarno Järvinen
JOKELA
ajarvine(at)sci.fi
040-706 7800

Uutiset

6.12.2021OLEN EHDOLLA ALUEVALTUUSTOONLue lisää »30.7.2021KÄY KIRPPIKSELLÄ TIILITEHTAAN RUOKALASSA!Lue lisää »14.6.2021Aarnolle 121 ääntä! KIITOS!!Lue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

ALUEVAALIT OVAT JO TÄÄLLÄ!

SUOMEN ENSIMMÄISISSÄ ALUEVAALEISSA ÄÄNESTETÄÄN ENNAKKOON 12.-18.1. JA VARSINAISENA VAALIPÄIVÄNÄ 23.1.2022 EDUSTAJAT HYVINVOINTIALUEIDEN VALTUUSTOIHIN. KYSEESSÄ ON SUURIN MULLISTUS KUNNALLISHALLINNOSSA SATAAN VUOTEEN, KUN SOSIAALI- JA TERVEYSASIAT JA NIIDEN RAHOITUS IRTAUTUVAT KUNNALLISESTA PÄÄTÖKSENTEOSTA UUDELLE ALUEELLISELLE TASOLLE 1.1.2023.

MEILLÄ KESKI-UUDELLAMAALLA ON OTETTU ERÄÄNLAINEN "VARASLÄHTÖ", KUN KEUSOTE PERUSTETTIIN KUNTAYHTYMÄNÄ 2017. VALMISTELUTYÖTÄ EI OLE VUODEN 2022 AIKANA TEHTÄVÄKSI YHTÄ PALJON KUIN MUILLA KOLMELLA UUDENMAAN HYVINVOINTIALUEELLA. HELSINGISSÄHÄN KAUPUNKI JATKAA EDELLEEN SOTE-ASIOIDEN JÄRJESTÄJÄNÄ, EIVÄTKÄ HELSINKILÄISET ÄÄNESTÄ ALUEVAALEISSA. MERKITTÄVÄ MUUTOS ON KUITENKIN RAHOITUKSEN SIIRTYMINEN KUNNILTA VALTIOLLE JA SAMALLA KUNTIEN ROOLIN MUUTTUMINEN OMISTAJAOHJAUKSESTA EDUNVALVONTAAN.

MYÖS VALITTAVIEN VALTUUTETTUJEN ROOLI ON ERILAINEN. NYT KEUSOTE-KUNTAYHTYMÄN VALTUUTETTUINA OLEMME KUNNANVALTUUSTOJEN NIMITTÄMIÄ JA SAMALLA SIIS KOTIKUNTIEMME EDUSTAJIA. KOSKA ALUEVAALEISSA VOI ÄÄNESTÄÄ MISTÄ HYVÄNSÄ ALUEEN KUNNASTA OLEVAA EHDOKASTA, VALITTAVAT ALUEVALTUUTETUT EDUSTAVAT KOKO ALUETTA, EI ENÄÄ PELKÄSTÄÄN OMAA KOTIKUNTAANSA. TÄMÄ ON MERKITTÄVÄ ERO ASENNOIDUTTAESSA ALUEVALTUUTETUN TEHTÄVÄÄN.


Kottikarry 

 

 

KESÄN KUNTAVAALIEN JÄLKEINEN UUSI VALTUUSTOKAUSI KÄYNNISTYI VALTUUSTO KOKOUKSELLA  MAANANTAINA 16.8.2021. KOKOUKSESSA VALITTIIN TUUSULALLE UUSI JA JÄRJESTYKSESSÄ TOINEN PORMESTARI KOKOOMUKSEN KALLE IKKELÄ, LAUTAKUNNAT JA MUUT LUOTTAMUSELIMET. UUSI PORMESTARIOHJELMA ON RYHMIEN KESKEN NEUVOTELTU JA ALLEKIRJOITETTU YHTEISYMMÄRRYKSESSÄ.  POLITIIKAN TEKO ALKOI SYKSYLLÄ SIIS UUSISSA MERKEISSÄ JA UUDEN PORMESTARIN JOHDOLLA. MITÄ SE  KÄYTÄNNÖSSÄ VAALIKAUDEN AIKANA MERKITSEE, JÄÄ NÄHTÄVÄKSI.  

TUUSULA ON SUOMEN KOLMAS PORMESTARIKUNTA. EHDIMME VUONNA 2017 VIIKOLLA HELSINGIN EDELLE. NYT UUSIA PORMESTARIKUNTIA ON TULLUT LISÄÄ JA AINAKIN TURKU LIITTYI JOUKKOON. ENSIMMÄINEN KAUSI PORMESTARIJÄRJESTELMÄN TOIMIVUUDESTA ON KULUNUT JA SE ON VARSIN HYVÄKSI TODETTU, VAIKKA VASTAKKAISIAKIN MIELIPITEITÄ TOKI ON ESITETTY. ASIOITA ON ALKANUT TAPAHTUA JA PYSÄHTYNEISYYDEN AIKA TUUSULASSA ON OHI, VAIKKA KORONA TOKI KURITTAA TUUSULAAKIN RASKAALLA KÄDELLÄ.  ON SELVÄÄ, ETTÄ KUNTIEN TALOUS, NIIN  TUUSULANKIN, OTTAA NYT ISON  KOLHUN, EIKÄ VALTIO TULE SITÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA TÄYSIMÄÄRÄISESTI KOMPENSOIMAAN, VAIKKA VALTION RAHAA NYT ONKIN TULLUT KUNTIIN AIVAN KIITETTÄVÄSTI. KORONAN KOLHUJA TULLAAN KORJAAMAAN VIELÄ MONTA VUOTTA JA ALKAVA VALTUUSTOKAUSI ON VARMASTI MONESSAKIN MIELESSÄ VAIKEA.

KERRON SIVUILLANI TUUSULAN KUNNALLISPOLITIIKASTA, JOKELAN KUULUMISISTA JA JOSKUS VÄHÄN MUUSTAKIN.

SEURAA NÄITÄ JÄNNITTÄVIÄ TILANTEITA BLOGISSANI!

Kuva: "Täälläkö se pormestari luuraa?" kysyin näillä kotisivuillani ennen edellisiä kuntavaaleja. Se arvoitus ratkesi, kun valtuusto 1.6.2017 kokoontui ensimmäiseen kokoukseensa ja valitsi Tuusulan ensimmäiseksi pormestariksi Arto Lindbergin. Seuraava "luurattava" ratkesi elokuun 16., kun uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa valittiin Tuusulan järjestyksessä toiseksi pormestariksi kokoomuksen Kalle Ikkelä.

Kissa_linnunpontolla

     

           

 

 

 


     

                   

                                       


Uutiset

OLEN EHDOLLA ALUEVALTUUSTOON (06.12.2021)
Olen ehdolla Keski-Uudenmaan Hyvinvointialueen valtuustoon 23.1.2022 järjestettävissä aluevaaleissa. Tulen blogikirjoituksissani kommentoimaan vaaleja, mutta aivan..

30.07.2021  KÄY KIRPPIKSELLÄ TIILITEHTAAN RUOKALASSA!
14.06.2021  Aarnolle 121 ääntä! KIITOS!!
21.05.2021  MUISTA 47