Yhteystiedot

Aarno Järvinen
JOKELA
ajarvine(at)sci.fi
040-706 7800

Uutiset

23.12.2018Aarno jatkaa Jokelan Eläkkeensaajien puheenjohtajanaLue lisää »22.12.2018Aarno Järvinen uuden Hyte-lautakunnan puheenjohtajaksiLue lisää »22.10.2017Aarno Kiljavan Sairaala Oy:n hallitukseenLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Rauhallinen alku odottaa myrskyistä loppuvuotta

Sunnuntai 27.3.2016 klo 20:10 - Aarno Järvinen


Valtuusto kokoontui vuoden toiseen kokoukseen maanantaina 14.3.2016. Lista oli varsin lyhyt vaikka sisälsikin sinänsä tärkeitä ja isoja asioita.Varsinainen kuuma peruna eli pormestarimalli jäi vielä nyt yksimielisesti odottamaan valtuustoseminaaria ja kesäkuun valtuustoa.

Ensimmäinen varsinainen päätösasia kunnanjohtajan ajankohtaiskatsauksen jälkeen oli lausunto  Uudenmaan 4. vaihemaakuntakaavaehdotuksesta. Lausunto annettiin kunnanhallituksen esittämässä muodossa. 

Sitten hyväksyttiin nuijan kopauksella Tuusulan Tenniskeskuksen laajennukseen liittyvä  maanvuokrasopimus.

Illan vaikein asia ja ainoa, josta äänestettiin, oli maankäyttösopimus ja alueiden luovutuksia koskeva esisopimus Sjöblomien kanssa tiloilla Aroharju 4:178 (858-401-4-178) ja Jussilan risteys 4:181(858-401-4-181) eli Hyrylän keskustassa. Asia herätti kuumia tunteita. Risto Rämö esitti Tuija Reinikaisen kannattamana, että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi. Äänin 45-3, 3 poissa valtuusto kuitenkin päätti käsitellä asian tässä kokouksessa ja hyväksyi sen sitten yksimielisesti, mutta Tuija Reinikainen ja Risto Rämö jättivät eriävän mielipiteen.

Kyse on jo vuonna 2007 liikkeelle lähteneestä hankkeesta joka on ollut neuvottelujen vaikeuden vuoksi jumissa. Oman ryhmän ja myös oma vakaa kantani oli, että asia pitää saada nopeasti eteenpäin ja tämä keskeinen alue Hyrylässä vihdoin rakentumaan.

Tämän vuoden varmasti kuuma kysymys on poliittisen johtamisen ja luottamushenkilöorganisaation uudistaminen, joka oli listalla seuraavana. Nyt valtuusto tyytyi merkitsemään asian tiedoksi, mutta lisäsi päätökseen ranskalaisen viivan: ”Valtuusto päätti velvoittaa kunnanhallituksen valmistelemaan asian valtuuston kesäkuun kokoukseen.” Valtuustohan lähtee pohtimaan tätä pormestarimallin soveltamista Tuusulaan huhtikuun lopulla seminaariin Tampereelle, jossa on jo pitkältä ajalta kokemusta pormestarista.

Puustellinmetsän eli tulevan asuntomessualueen kunnallistekniikan yleissuunnitteluun myönnettiin 300 000 €:n lisämääräraha käyttötalouspuolelle nuijan kopauksella. Syynä oli, että tilintarkastajien mielestä yleissuunnittelua ei voi aktivoida eli maksaa investointimäärärahoista. Lisäys oli siis tekninen.

Sitten oli vuorossa jokavuotinen ”pakkopuheenvuoroni” eli vuoden lopussa kesken olleiden valtuustoaloitteiden lista. Olen vuosittain käyttänyt asiasta puheenvuoron ja niin tein ”perinteen vuoksi” nytkin, vaikka tilanne aiempiin vuosiin verrattuna on nyt selvästi parempi. Laskujeni mukaan myöhässä olevia eli yli 6 kk vanhoja aloitteita oli 15, joista vanhimmat viisi vuodelta 2012 siis vain nelisen vuotta vanhoja, Ennätys taitaa olla jo edesmenneen Antti Vainion aloite puurivin istuttamisesta Kellokoskelle, jonka käsittely aikoinaan kesti 12 vuotta. Muistutin, että neljäkin vuotta on kohtuullinen aika, jotta ehtisi vastata sinänsä helppoihin aloitteisiin kuten ”Lähiruoka kunniaan Tuusulassa”. Sitten totesin, että jos aloitevastauksessa jotain luvataan, lupaukset pitäisi panna myös toimeen. Viittasin sos.dem. ryhmä viimevuotiseen aloitteeseen defibrillaattorien hankkimisesta Jokela-taloon ja Mäntymäelle. Vastauksessa niitä luvattiin neljä. Yhtään ei ole ainakaan Jokela-talolla vielä näkynyt

Seuraavaksi valittiin Lea Varpasen tilalle rakennuslautakunnan varajäseneksi Jenni Kuusivuori.

Listan lopuksi ”tapettiin” neljä aloitetta: ”Ensivaikutelmat Tuusulasta”, ”Ympäristötaideteos Jokelan meluaitaan” ja ”Hammashuollon ja terveyskeskusmaksujen toteutus” sekä ”Koirapuisto Jokelaan”.

Kokous päättyi joukkoon uusia aloitteita. Minäkin tein poikkeuksellisesti yhden eli luin Jokelan Eläkkeensaajien aloitteen uudenlaisesta ikäihmisten asumiskokeilusta Jokelassa. Aloitteen koko teksti on luettavissa kohdassa "Valtuustoaloitteeni".


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini