Yhteystiedot

Aarno Järvinen
JOKELA
ajarvine(at)sci.fi
040-706 7800

Uutiset

23.12.2018Aarno jatkaa Jokelan Eläkkeensaajien puheenjohtajanaLue lisää »22.12.2018Aarno Järvinen uuden Hyte-lautakunnan puheenjohtajaksiLue lisää »22.10.2017Aarno Kiljavan Sairaala Oy:n hallitukseenLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Terveiset Sinterklaasilta!

Sunnuntai 24.12.2017 klo 16:07 - Aarno Järvinen


Olimme Eilan kanssa marras-joulukuun vaihteessa Delftissä. Se on n 100.000 asukkaan kaupunki Amsterdamin ja Rotterdamin välissä. Siellä törmäsimme ensimmäistä kertaa Sinterklaasiin. Kaupungilta kuului iloinen torvi- ja rumpumusiikki. Luulin jo Retuperän WPKn olevan kaupungissa kylässä, mutta ei: Ikään kuin joulupukin näköinen pitkäpartainen hahmo pitkässä punaisessa viitassa, mutta piispanhiippaa muistuttavassa punaisessa päähineessä kulki kaupungilla iloinen harlekiiniasuinen ”neekerijoukko” ympärillään. Nämä ”neekerit”, naamansa taitavasti mustiksi värjänneet nuoret jakelivat ympärilleen pepernoteneita, noin euron lantin kokoisia ruskeita pipareita.

Sinterklaas_2

Sinterklaas on vanha belgialais-hollantilainen perinne, joka pohjautuu taruun Pyhästä Nikolauksesta, lasten pyhimyksestä, jonka syntymäpäivä on 6.12.  Pyhä Nikolaos Ihmeidentekijä oli Myran piispa ja hänet on nimitetty pyhimykseksi niin katolisen kuin ortodoksisen kirkon piirissä. Nikolaos on osaltaan ollut antamassa hahmoa modernille Joulupukille.

Sinterklaas tulee veneellä Espanjasta ja hänellä on valkoinen hevonen, joka voi ratsastaa talojen kattoja pitkin ja hän saapuu koteihin mustan apulaisensa Zwarte Pieten kanssa savupiipun kautta ja jättää takan eteen jätettyihin kenkiin lahjoja lapsille. Sinterklaasia juhlitaan Hollannissa 5.12., Belgiassa lahjat jaetaan vasta päivää myöhemmin. Sinterklaasilla ei kuitenkaan ole tekemistä joulun ja joulupukin kanssa. Siellä nimittäin lapsilla on hyvät oltavat. Lahjoja tulee kahteen otteeseen, koska joulupukki vierailee sitten jouluna.

HYVÄÄ JOULUA!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini