Yhteystiedot

Aarno Järvinen
JOKELA
ajarvine(at)sci.fi
040-706 7800

Uutiset

7.5.2024Iso kiitos 133 äänestä HOK-Elannon vaaleissa!Lue lisää »24.1.2022Iso Kiitos 215 äänestä!Lue lisää »6.12.2021OLEN EHDOLLA ALUEVALTUUSTOONLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Koronarokotuspisteet myös Jokelaan ja Kellokoskelle

Torstai 4.2.2021 klo 20.12 - Aarno Järvinen


Keusote tiedotti koronarokotusten aloittamisesta myös meidän alueellamme. Tosin hyvin rajalliselle joukolle ihmisiä, koska rokotteita ei ole vielä tässä vaiheessa saatavilla kuin hyvin pieniä määriä, mikä ei tietenkään ole Keusoten vika. Keusoten vika sen sijaan on, että Keusoten tiedotteessa Tuusulan ainoaksi rokotuspaikaksi ilmoitettiin vain Hyrylän terveyskeskus. Asiaa tiedusteltaessakaan ei Keusotelta saatu selkeää vastausta, miksi Pohjois-Tuusula on unohdettu. Tästä sekä Jokelassa että Kellokoskella ihan aiheesta "pillastuttiin". Keusoten tiedotetta on tänään tarkennettu ja muutettu niin, että ainakin alkuvaiheessa ikäihmiset kutsutaan rokotukseen. Kenenkään ei tarvitse yrittää soittaa ruuhkautuneisiin ajanvarauspuhelimiin. Se on parannus, mutta pitää myös selkeästi kertoa, missä rokotukset annetaan.

Alla on Pohjois-Tuusulan eläkeläisjärjestöjen yhteinen kannanotto rokotustilanteeseen.

Jokelan Eläkkeensaajat Ja Kellokosken Eläkeläiset vaativat: Koronarokotukset myös Jokelaan ja Kellokoskelle

Keusote on aloittanut koronarokotukset ja jatkaa niitä sitä mukaa kun rokotteita saadaan. Rokotukset on aloitettu aivan oikein kaikkein iäkkäimmistä ja asumispalveluyksiköiden asukkaista ja omaishoitajista. Myös 85 vuotta täyttäneille on ollut varattavissa ajanvarauksella pieni erä rokoteaikoja viikolta viisi alkaen. Ajat varattiin samantien.

Keusoten tiedotteen mukaan rokotuksia annetaan kuntien rokotuspisteissä, joita ovat Hyvinkään H-sairaala, Järvenpään JUST sekä Mäntsälän, Pornaisten, Hyrylän ja Nurmijärven kirkonkylän terveysasemat. Tässä luettelossa ei ole mainittu Jokelan eikä Kellokosken terveysasemia. Miksi? Rokotteen kuljetusvaikeudet tai tilakysymykset eivät voi olla perustelu Tuusulan pohjoisosissa asuvien syrjimiselle. Jos Jokelan ja Kellokosken terveysasemat eivät sovi ajanvarauksella tehtäville rokotuksille, ne voidaan järjestää esimerkiksi Jokela-talolla ja Kellotuvalla, jossa on riittävästi tilaa eikä muuta toimintaa tällä hetkellä.

Nyt alkuvaiheessa rokotusaikoja on saatavilla hyvin rajallinen määrä rokotteiden huonon saatavuuden vuoksi. Se ei tietenkään ole Keusoten syy. Mutta rokotuspaikkojen rajaaminen Tuusulassa vain Hyrylään, ei ole mitenkään perusteltavissa. Vuosittaiset influenssarokotuksetkin on jo perinteisesti annettu Hyrylän lisäksi myös Jokelassa ja Kellokoskella ja ne ovat sujuneet hyvin. Nyt käytössä olevan ajanvarausvaatimuksen luulisi päinvastoin helpottavan rokotuksen järjestämistä myös Pohjois-Tuusulassa.

Keusotessa pitäisi ymmärtää, että ikäihmisten on niin Jokelasta kuin Kellokoskeltakin hankala kulkea Hyrylään rokotusta varten. Keusoten tulee huolehtia, että aidot lähipalvelut toimivat myös tältä osin ja molemmat Pohjois-Tuusulan terveysasemat vastaavat ilman katkoja ja supistuksia pohjois-tuusulalaisten terveyspalveluista niin ikäihmisille kuin lapsiperheillekin.

Jokelan Eläkkeensaajat ry                 Kellokosken Eläkeläiset ry


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini