Yhteystiedot

Aarno Järvinen
JOKELA
ajarvine(at)sci.fi
040-706 7800

Uutiset

23.12.2018Aarno jatkaa Jokelan Eläkkeensaajien puheenjohtajanaLue lisää »22.12.2018Aarno Järvinen uuden Hyte-lautakunnan puheenjohtajaksiLue lisää »22.10.2017Aarno Kiljavan Sairaala Oy:n hallitukseenLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Opistoviikonvaihde

Torstai 4.2.2016 klo 22:43 - Aarno Järvinen


Jukola_2.jpg

Kuvia Nurmijärven Opiston 60 -vuotisjuhlasta 31.1.2016

Viikonloppu tuli vietettyä kansalaisopistotunnelmissa. Sunnuntaina 31.1.2016 Nurmijärven Opisto vietti 60 - vuotisjuhliaan Nurmijärven yhteiskoulun tiloissa.  Ohjelma oli luonnollisesti opiston omaa tuotantoa;  monipuolinen ja musiikkipainotteinen. Kaiken kaikkiaan onnistunut juhla. Minulla oli ilo olla mukana Jokelan Kansalaisopiston kolmihenkisessä onnittelijaporukassa.

Nurmijärven Opisto ja Jokelan Kansalaisopisto ovat molemmat yksityisiä kannatusyhdistyksen ylläpitämiä. Perustehtävältään molemmat ovat samanlaisia, mutta Nurmijärven Opisto koko kuntaa palvelevana luonnollisesti merkittävästi Jokelan Kansalaisopistoa isompi. Tuusulassahan kansalaisopistotoiminnasta Etelä-Tuusulassa ja Kellokoskella vastaa kunnan omistama Tuusulan Kansalaisopisto.

Nurmijärven Opisto on vajaat kymmenen vuotta meidän opistoamme vanhempi eli perustettu tammikuussa 1956, kun Jokelan Kansalaispisto perustettiin 1964. Mehän juhlimme viisikymppisiä  marraskuussa 2014.

Kummankin opiston synty on asukkaiden omatoimisuudessa ja tarpeessa saada paikkakunnalle harrastus- ja opiskelumahdollisuuksia. Kielet, musiikki, liikunta ja kädentaidot ovat olleet molemmilla opistoilla keskeisiä koko toiminnan ajan. Valtion tekemät leikkaukset kurjistavat lähivuosina vapaata sivistystoimintaa kuten muutakin koulutusta. Kuntien avustuksia on leikattu jo aiemmin. Jokelassahan ikuinen kina on ollut kunnan avustus. Sitä leikattiin 15 % vuodelle 2015, kun kaikkia muitakin kunnan myöntämiä avustuksia leikattiin samalla määrällä. Vuodelle 2016 sentään pysyttiin samassa eli lisäleikkauksia tuohon leikattuun määrään ei tälle vuodelle tehty. Kaikesta huolimatta naapurukset Nurmijärven ja Jokelan yksityiset kannatusyhdistysten ylläpitämät opistot sinnittelevät ja tiivistävät yhteistyötä oman paikkakuntansa eri järjestöjen kanssa.

Lauantaikin meni opistotunnelmissa, kun oman opistomme rehtori Juha Aunola vietti 50 –vuotisjuhliaan upean konsertin merkeissä. Siitä parhaat kiitokset ja vielä kerran onnentoivotukset monipuolisena musiikkimiehenä ja pätevänä rehtorina tunnetulle Juhalle!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini