Yhteystiedot

Aarno Järvinen
JOKELA
ajarvine(at)sci.fi
040-706 7800

Uutiset

24.1.2022Iso Kiitos 215 äänestä!Lue lisää »6.12.2021OLEN EHDOLLA ALUEVALTUUSTOONLue lisää »30.7.2021KÄY KIRPPIKSELLÄ TIILITEHTAAN RUOKALASSA!Lue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

KILJAVAN SAIRAALAN TOIMINTA KEUSOTELLE

Tiistai 24.11.2020 klo 22:36 - Aarno Järvinen


Kiljavan Sairaala tiedottaa toiminnan siirtymisestä Keusotelle. Lainaan koko tiedotteen tekstin tähän:

”Kiljavan Sairaalan hoito- ja kuntoutustoiminta siirtyy Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän (Keusote) tuotettavaksi 1.1.2021 alkaen. Hoito- ja kuntoutuspalvelujen henkilöstö siirtyy liikkeen luovutuksella Keusoten palvelukseen.  

Kiljavan Sairaala Oy:n toiminta yksityisenä terveydenhuollon palveluntuottajana päättyy 31.12.2020. Samaan aikaan päättyy myös Attendo Oy:n hoito- ja kuntoutuspalvelujen sopimus Kiljavalla. Kiljavan Sairaala Oy jatkaa toimintaansa vuokraamalla omistamansa sairaalarakennuksen Keusotelle.

Kiljavalla tapahtuvan moniammatillisen kuntoutuksen tavoitteena on edelleen parantaa ja ylläpitää keskiuusimaalaisten toimintakykyä, tukea yksilöllistä kuntoutumista sekä kuntouttaa asiakkaat selviytymään itsenäisesti kotona tai kodinomaisissa olosuhteissa. 

Osana Keusoten palvelukokonaisuutta toiminta tulee olemaan kuntalaisille entistä joustavampaa ja kokonaisvaltaisempaa. Muutos antaa uudenlaisen ja laajemman mahdollisuuden toiminnan kehittämiseen osana alueellisia hoito- ja palveluketjuja. 

Kiljavan Sairaala Oy kiittää kaikkia asianosaisia; henkilökuntaa, kuntoutujia, potilaita, omaisia, läheisiä ja yhteistyökumppaneita kuluneesta 12 vuodesta Kiljavan Sairaalassa.”

Yhdyn todella täydestä sydämestäni Kiljavan Sairaala Oy:n kiitoksiin. Kiljavan Sairaala on tullut minulle näiden 12 vuoden aikana hyvin merkitykselliseksi paikaksi. Olen toiminut Tuusulan nimeämänä edustajana yhtiön hallituksen jäsenenä, Tuusulan vuoron myös hallituksen puheenjohtajana ja muutaman kuukauden yhtiön toimitusjohtajanakin edellisen toimitusjohtajan eron ja nykyisen toimitusjohtaja Päivi Flinkmanin aloituksen välissä. Tänä aikana olen oppinut kuntoutuksen merkityksen ihmisten fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin kannalta. Olen aina suurella mielihyvällä lukenut hallituksen kokouksessa säännöllisesti käsiteltyjä potilaiden palautteita, jotka ylivoimaisen pääsääntöisesti ovat olleet kiittäviä. Samoin niitä lehtijuttuja, joissa kuntoutuksessa olleet ovat kiittäneet saamaansa hyvää hoitoa.

Aina se ei ole ollut helppoa. Sairaalalla on ollut monia vastoinkäymisiä kuten saneerauksen loppuvaiheessa sattunut tulipalo. Sairaalaa on vastustettu mm liian kalliina, valitettavasti eräät tahot Tuusulassa etunenässä. Onneksi muissa jäsenkunnissa sairaalan merkitys on nähty paremmin ja konkurssiuhastakin huolimatta on selvitty eteenpäin ja saatu toiminta vakiinnutettua ja loppuaikoina jopa voitolliseksi.

Sairaalan toiminnan siirto tuli ajankohtaiseksi sote-asioiden siirryttyä omistajakunnista Keusotelle. Ei olisi ollut mielekästä jatkaa sairaalan toimintaa kuntavetoisena, kun kaikki muut alueen sote-tehtävät ovat siirtyneet Keusotelle. Toivon hartaasti, että Keusote selviää tästä haasteesta ja pystyy pitämään kuntoutuksen yhtä tasokkaana ja ammattitaistoisena, mitä se on ollut Attendon aikana. 

Jos jotain haluan nostaa esille kohta 40 vuotiselta kunnalliselta luottamustoimiajaltani niin Kiljavan Sairaalan siksi, että monesta vastoinkäymisestä ja vastustuksesta huolimatta toiminta siellä on auttanut ihmisiä kuntoutumaan ja palaamaan kotiin parempi voimaisena. Ehkä olen voinut siihen itsekin pieneltä osin vaikuttaa.

PS. Pienenä mainoksena: Jokelan kirjaston vitriinissä on marraskuun loppuun asti pienoisnäyttely ”Kiljavan sairaala postikorteilla”, joka kertoo postikortein sairaalan historiaa 1930-luvulta nykypäivään.      


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini