Yhteystiedot

Aarno Järvinen
JOKELA
ajarvine(at)sci.fi
040-706 7800

Uutiset

7.5.2024Iso kiitos 133 äänestä HOK-Elannon vaaleissa!Lue lisää »24.1.2022Iso Kiitos 215 äänestä!Lue lisää »6.12.2021OLEN EHDOLLA ALUEVALTUUSTOONLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Uusi valtuusto kokoontui

Maanantai 16.8.2021 klo 22.22 - Aarno Järvinen


Tuusulan uusi kunnanvaltuusto kokoontui tänä iltana ja valitsi uuden pormestarin, valtuuston puheenjohtajan ja lautakunnat. Kokous sujui varsin nopeasti kukituksineen kaikkineen ja ryhmien välinen sopimus luottamustoimipaikkojen jaosto piti, vaikka pari-kolme kriittissävyistä puheenvuoroa kuultiin. Ei henkilövalinnoista sinänsä vaan pormestarijärjestelmästäö ja vaalien jälkeen ryhmien kesken sovituista ns teknisistä vaaliliitoista paikkojen jaossa.

Kokoomuksen Kalle Ikkelästä tuli odotetusti uusi pormestari, jolle jäi Arto Lindbergin jälkeen varsin suuret saappaat täytettäväksi, sillä hän on samalla ensimmäisessä kunnallisessa luottamustoimessaan. Arto Lindbergistä puolestaan tuli uusi valtuuston puheenjohtaja ensimmäisen kahden vuoden ajaksi.

Apulaispormestareiksi tulivat Tuija Reinikainen (Tupu) ja Jari Immonen (ps), jotka siis toimivat myös kunnanhallituksen varapuheenjohtajina. Pormestarihan on asemansa perusteella kunnanhallituksen puheenjohtaja.  Ennen pormestarijärjestelmää kunnanhallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valittiin erikseen. Mutta on hyvä muistaa, että vanhan kunnallislain aikana kunnanjohtaja toimi asemansa perusteella kunnanhallituksen puheenjohtajana. Eli nyt on palattu tietyllä tavalla vanhaan. Tosin silloin ei ollut kunnissa kansliapäällikköä, joka nykyisin toimii kunnan ylimpänä virkahenkilönä.

Muutoinkin valinnat menivät nopeaan tahtiin ”nuottien mukaan” eikä äänestyksiä onneksi tarvittu. Listalla oli ainoastaan kaksi varsinaista ”asia-asiaa” eli pieni Aattolan asemakaavan muutos Hyrylässä Tuusulanjärven rannalla ja toisena yhden yrityskorttelin tonttien hinnoittelu Sulan alueella.

Seuraavassa kokouksessa jatketaan vielä valintoja eli ylikunnallisten paikkojen kuten mm kuntayhtymien valtuustopaikkojen täyttöä ja varmaan listalla tulee olemaan enemmän myös muita asioita.

Valtuuston syksy kuluu myös erilaisten koulutusten merkeissä, mutta valitettavasti suuri osa koulutuksesta on siirtynyt etäopiskeluksi verkkoon.  Henkilökohtaisesti en pidä siitä ollenkaan ja pahaa pelkään, että varsinkaan vanhemmat valtuutetut eivät verkossa olevaa aineistoa jaksa kahlata läpi. Jo nyt asioihin perehtyminen on jäänyt pintapuolisemmaksi, kun esityslistoja ei enää tule paperilla, vaan ne ovat ainoastaan verkossa. Toinen asia, jota pidän täysin yliampuvana, on merkittävästi tiukentuneet tietosuojaohjeet. Pitää muistaa, että valtuustossa ja lautakunnissakin käsiteltävistä asioista valtaosa on täysin julkisia. Luottamuksellisia tai salaisia asioita on erittäin harvoin. Viime kaudella muistan yhden salaiseksi julistetun asian, jonka senkin käsittelyn salaisuus meni poskelleen.  Päinvastoin ”Uuden Tuusulan” ideaan kuuluu aiempaakin suurempi avoimuus.

Uusi kausi on nyt käynnistynyt. Toivottavasti se jatkuu yhtä sopuisissa merkeissä, kun varsinaisiin asioihin ja väistämättä vastaantuleviin vaikeuksiin törmätään.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini