Yhteystiedot

Aarno Järvinen
JOKELA
ajarvine(at)sci.fi
040-706 7800

Uutiset

7.5.2024Iso kiitos 133 äänestä HOK-Elannon vaaleissa!Lue lisää »24.1.2022Iso Kiitos 215 äänestä!Lue lisää »6.12.2021OLEN EHDOLLA ALUEVALTUUSTOONLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Iso kiitos 133 äänestä!

Tiistai 7.5.2024 klo 23.28 - Aarno Järvinen


HOK-Elannon vaalien tulokset on julkistettu. Sain suureksi yllätyksekseni 133 ääntä. Lämpimät kiitokset kaikille äänestäjilleni! En uskonut saavani näin hyvää tulosta. Toki sillä ei päässyt HOK-Elannon edustajistoon, mitä en missään vaiheessa uskonutkaan. Näissä vaaleissahan pärjäävät helsinkiläiset ja valtakunnan julkkikset.

Olen ollut aiemmin Tradekan vaaleissa mukana ja selvinnyt edustajistoon varasijalle ja sitä kautta mukaan seuraamaan edustajiston työskentelyä ja osallistumaan ryhmäkokouksiin, jonka olen kokenut varsin kiinnostavana ja hyödyllisenä. Jäin Tradekasta pois, koska Jokelassa ei enää ole Valintataloa eikä mikään muutakaan Tradekan yksikköä. Jokelassahan Tradekan ja sen edeltäjän historia menee pitkälle viime vuosisadan alkuun, jolloin Jokelan Osuukauppa perustettiin tänä vuonna 150 vuotta täyttävään Jokelaan. 

"Jokelan Osuuskauppa perustettiin vuonna 1904. Kaupan perustajajäsenistä monet olivat tiilitehtaan työntekijöitä. Kaupalle saatiin hyvä liikepaikka aseman lähelle. Kun osuuskauppaliike vuonna 1917 jakaantui, liittyi Jokelan osuuskauppa työväenliikkeen kannattamaan Kulutusosuuskuntien keskusliittoon eli KK:hon. Komea tiilinen liikerakennus rakennettiin 1950-luvun alussa hyvälle paikalle aseman lähelle. Myöhemmin liikerakennusta laajennettiin yksikerroksisella osalla, jossa toimi pitkään Valintatalo. Vanhassa osassa toimi ravintola Wanha Mestari vuoteen 2016 asti. Osuuskaupalla oli sivumyymälät Lepolassa, Pertussa ja Takojalla."(Virtuaalituusula)

Jokelan Osuuskaupan rakennus on edelleen tallella keskeisellä paikalla Jokelassa, mutta kauppaa siinä ei enää ole. Siinä on nykyisin Jokelan Kotikirkko. Jokelan kirkkohan jouduttiin purkamaan sisäilmaongelmien vuoksi muutama vuosi sitten ja kiinteistön nykyinen omistaja Tapio Tammilehto vuokrasi talon katutason tilat eli entisen osuuskaupan ja Vanhan Mestarin tilat seurakunnalle. Näin meillä Jokelassa kirkko on ihan konkreettisesti keskellä kylää. Vanhan Mestarin tiloissa toimii nyt seurakunnan päiväkerho, joten me jokelalaiset voimme tästä muodonmuutoksesta sanoa, että yökerhosta tuli päiväkerho, mikä on hieno ratkaisu. Kirkko toimii talossa nyt vielä tilapäisesti, mutta kunnassa on valmisteilla kaavamuutos, joka mahdollistaa kirkon toimintojen sijoittamisen pysyvästi kiinteistöön.

Talon yläkerrassa on edelleen asuntoja kuten on ollut "aikojen alusta". Vintiltä pelastettiin muutama vuosi sitten iso määrä Jokelan Osuuskaupan arkistoja, jotka toimitettiin Työväen Arkistoon tutkijoiden käyttöön, Minäkin sain olla tässä työssä mukana.

Jokelassa toimii nykyisin HOK-Elannon S-Market, jonka vuoksi katsoin perustelluksi, että eräänlaisena "vanhana osuuskauppamiehenä" voin lähteä mukaan HOK-Elannon vaaleihin. Nyt yhtä kokemusta rikkaampana olen erittäin tyytyväinen ja kiitollinen, että näinkin moni uskoi äänensä minulle. Nämäkin äänet vaikuttivat siihen, että Sosialidemokraatit voittivat HOK-Elannon edustajistonvaalit ja jatkavat edustajiston suurimpana ryhmänä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini